Du behöver
- oxfilé putsad, mittbit
- smör
- flingsalt nymald peppar
- 1.5 dl prästost grovriven lagrad
- 0.5 dl crème fraîche
- 1 dl morot grovriven
- 2 msk timjanblad repade
Servera med:
rönnbärssky se recept
rotfrukt se recept
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär köttet i 4 lika tjocka skivor. Bryn köttet hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet på en plåt med bak-papper och låt kallna.
2
Rör ihop ost, crème fraiche, morot och timjan. Hit går bra att förbereda. Förvara röran i kylen
3
Vid servering: Klicka röran på köttet och stick in en termometer köttet. Tillaga köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 57º för rosa kött.
Rönnbärssky
4 portioner: Hacka 1 schalottenlök. Koka ihop lök, 2 dl rödvin, 1/2 dl vatten och 2 msk kalvfond under lock, 8–10 minuter.
Vispa ner 2 msk rönnbärsgelé och 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten. Koka sakta, 2 minuter. Hit går det bra att förbereda.
Vid servering: Värm såsen och vispa ner 50 g smör i klickar. Nu ska såsen inte koka mer.