Mockarulle

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk 1 dl mandelspån Mockakräm: 1 dl vispgrädde 0.5...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 dl mandelspån

Mockakräm:

1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
2 st äggulor
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk kaffe starkt
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör om till en slät smet.

2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.

3
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och strö ut på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på pappret. Lossa bakplåtspappret, låt kallna.

4
Mockakräm: Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp. Tillsätt krämen lite i taget. Rör ner kaffe och vaniljsocker. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan.

Scroll to Top