Mixad bönsoppa med blåmusslor

Du behöver 1 st nät blåmusslor ca 1 kg 1 dl vitt vin torrt svartpeppar 1 st burk cannellinibönor ca 400 g 6 dl kycklingbuljong...

Du behöver

  • 1 st nät blåmusslor ca 1 kg
  • 1 dl vitt vin torrt
  • svartpeppar
  • 1 st burk cannellinibönor ca 400 g
  • 6 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 msk jungfruolja extra
  • 2 st vitlöksklyftor oskalade
  • 4 st salviablad
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 st chili
  • jungfruolja chili och persilja till garnering

Gör så här

1
Skölj musslorna under rinnande vatten. Kasta dem som inte stänger sig eller som är trasiga. Koka upp vinet i en kastrull. Krydda med peppar. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock tills de öppnar sig. Låt svalna.

2
Spola av bönorna i durkslag. Värm upp buljongen. Lägg i bönor och ärter och låt småkoka några minuter. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs vitlök, hela salviablad, rosmarinkvist och finhackad chili tills den oskalade vitlöken börjar ta färg. Sila upp oljan.

3
Mixa bönor, ärter och buljong tillsammans med den uppsilade oljan. Kör till en slät kräm.

4
Ta ut musslorna ur skalen. Servera soppan i portionsskålar eller djupa tallrikar. Lägg i musslorna. Ringla över lite olja och garnera med fina strimlor chili och finhackad persilja.

Scroll to Top