Du behöver
- 1 st nät blåmusslor ca 1 kg
- 1 dl vitt vin torrt
- svartpeppar
- 1 st burk cannellinibönor ca 400 g
- 6 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
- 1 dl gröna ärter
- 1 msk jungfruolja extra
- 2 st vitlöksklyftor oskalade
- 4 st salviablad
- 1 st kvist rosmarin
- 1 st chili
- jungfruolja chili och persilja till garnering
Gör så här
1
Skölj musslorna under rinnande vatten. Kasta dem som inte stänger sig eller som är trasiga. Koka upp vinet i en kastrull. Krydda med peppar. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock tills de öppnar sig. Låt svalna.
2
Spola av bönorna i durkslag. Värm upp buljongen. Lägg i bönor och ärter och låt småkoka några minuter. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs vitlök, hela salviablad, rosmarinkvist och finhackad chili tills den oskalade vitlöken börjar ta färg. Sila upp oljan.
3
Mixa bönor, ärter och buljong tillsammans med den uppsilade oljan. Kör till en slät kräm.
4
Ta ut musslorna ur skalen. Servera soppan i portionsskålar eller djupa tallrikar. Lägg i musslorna. Ringla över lite olja och garnera med fina strimlor chili och finhackad persilja.