Miniprinsesstårtor

Du behöver Muffins: 3 st ägg 2.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 1 dl mjölk 3.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Vaniljgrädde:...

Du behöver

Muffins:

3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vaniljgrädde:

6 dl vispgrädde
2 msk vaniljsåspulver till kallrörd vaniljsås till kallrörd vaniljsås

Fyllning:

250 g hallon frysta, tinade
0.5 dl strösocker

Garnera med:

marsipan ca 800 g vit
50 g mörk choklad
12 st hallon

Ugn: 200°

Gör så här

1
Muffins: Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smör och tillsätt mjölken, och rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter. Låt svalna.

2
Vaniljgrädde: Vispa grädden tillsammans med vaniljsåspulver. Dela varje muffins i tre bottnar.

3
Fyllning: Mosa hallonen ihop med sockret. Lägg samman muffinsen med vaniljgrädde i nedersta lagret, hallon i andra lagret. Lägg på muffinstoppen och bred vaniljgrädde ovanpå och runt om.

4
Kavla ut marsipanen och täck bakelserna. Garnera med ett band runt kanten. Smält chokladen och spritsa tunt upp på bakelserna. Garnera med hallon.

Scroll to Top