Minihamburgare

Gör många ? de går åt! Frys in de bröd som blir över.

Du behöver

Hamburgerbröd:

25 g jäst
2.5 dl mjölk
0.5 dl rapsolja
0.5 tsk salt
2 tsk strösocker
6 dl vetemjöl

Pensla med:

ägg
sesamfrön

Hamburgare:

400 g nötfärs
salt peppar
2 msk Sweet baby raysås eller annan grillsås
1 st äggula
smör eller margarin

Servera med:

sallad
tomat
lök
hamburgerdressing

Ugn: 250º

ca 8 hamburgare och 30 bröd

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.

2
Arbeta till en deg som släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och rulla ut läng-der. Dela varje längd i 15 bitar och rulla små bullar.

4
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 6–7 minuter. Låt svalna.

6
Blanda färsen med salt, peppar, grillsås och äggula. Forma 8 små biffar och stek i en stekpanna med smör, ett par minuter per sida.

7
Lägg ihop bröd och biffar med sallad, tomat, lök och dressing.

Scroll to Top