Du behöver
- 40 g lufttorkad skinka
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st stjälkar stjälkselleri
- 2 st morötter
- 0.5 st gul lök
- 1 st purjolök det vita, kasta inte det gröna
- 150 g palsternacka
- 0.5 dl vitt vin
- 200 g krossade tomater
- 200 g kidneybönor
- 5 dl vatten
- salt och peppar
Kryddbukett:
0.5 st röd chilipeppar
1 st lagerblad
1 st timjanstjälk
det gröna av purjolöken
Servera med:
bröd med olivtapenade
Gör så här
1
Strimla skinkan och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt pressad vitlök, strimlad stjälkselleri, skivade morötter, hackad lök, skivad purjolök och tärnad palsternacka och låt allt bli varmt.
2
Tillsätt vin och låt det koka in. Tillsätt krossade tomater, sköljda kidneybönor och vatten.
3
Kryddbukett: Bind ihop chili, lagerblad, timjan och purjolök, och lägg ner i grytan. Koka i 20 minuter.
4
Ta upp kryddbuketten och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd med tapenade.