Minestrone

Du behöver 40 g lufttorkad skinka 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 2 st stjälkar stjälkselleri 2 st morötter 0.5 st gul lök 1 st...

Du behöver

  • 40 g lufttorkad skinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st stjälkar stjälkselleri
  • 2 st morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st purjolök det vita, kasta inte det gröna
  • 150 g palsternacka
  • 0.5 dl vitt vin
  • 200 g krossade tomater
  • 200 g kidneybönor
  • 5 dl vatten
  • salt och peppar

Kryddbukett:

0.5 st röd chilipeppar
1 st lagerblad
1 st timjanstjälk
det gröna av purjolöken

Servera med:

bröd med olivtapenade

Gör så här

1
Strimla skinkan och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt pressad vitlök, strimlad stjälkselleri, skivade morötter, hackad lök, skivad purjolök och tärnad palsternacka och låt allt bli varmt.

2
Tillsätt vin och låt det koka in. Tillsätt krossade tomater, sköljda kidneybönor och vatten.

3
Kryddbukett: Bind ihop chili, lagerblad, timjan och purjolök, och lägg ner i grytan. Koka i 20 minuter.

4
Ta upp kryddbuketten och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd med tapenade.

Scroll to Top