Mexikanska kycklingfajitas

En kryddig, god kyckling med ett väldigt gott ris till.

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1.5 tsk chilipulver
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk rapsolja

Guacamole:

2 st avokado
1 st tomat
0.5 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chilipeppar
0.5 st kruka koriander
0.5 st lime pressad saft
salt peppar

Servera med:

tortillabröd
ris se recept

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Blanda limesaft, olivolja och kryddor och vänd ner kycklingen i blandningen och rör om väl.

2
Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Stek lök, vitlök och paprika i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt kycklingen och stek tills den är klar, ca 10 minuter.

3
Guacamole: Tärna avokadoköttet och tomaterna. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Finhacka chilin. Blanda avokado, tomat, lök, vitlök, chilin, hackad koriander och limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med tortillabröd, guacamole och mexikanskt ris.


Kommentar:
Mexikanskt ris, 4 portioner: Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor och fräs i en kastrull med 2 msk rapsolja och 2 msk tomatpuré. Till-sätt 2 dl basmatiris, 4 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 1 tsk spiskummin och koka upp och koka tills riset är klart. Skölj av 300 g kokta svarta bönor och vänd ner i riset. Strö över koriander.

Scroll to Top