Merguezpaj med wokade grönsaker

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl havrekli 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 300 g merguezkorv 1 st purjolök 2 msk olivolja...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

300 g merguezkorv
1 st purjolök
2 msk olivolja
8 st tomater inlagda soltorkade

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
salt peppar

Wokade grönsaker:

300 g flower sprouts
1 st morot
2 msk olivolja
salt peppar

Garnera med:

0.5 dl pinjekärnor salladsmix av solros-, pumpa- och

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, havrekli och smöret i bitar i en matberedare med kniven monterad och kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen, 30 minuter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen, 10 minuter.

2
Fyllning: Skiva korven. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs korv och purjolök i en stekpanna med olja, 3 minuter. Fördela i pajskalet. Strimla de soltorkade tomaterna och strö över.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, yoghurt, mjölk, salt och peppar, och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter.

4
Wok: Skölj och ansa flower sproutsen. Gör långa breda strimlor av moroten med potatisskalaren. Woka grönsakerna i en wok eller stekpanna med olja, ca 5 minuter. Salta och peppra. Garnera med salladsmix.

Scroll to Top