Medelhavsgratäng

Du behöver 800 g potatis 1 st gul lök 1 st grön paprika 1 st röd paprika 8 st tomater soltorkade salt peppar 3 dl...

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 8 st tomater soltorkade
  • salt peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 50 g salami
  • 150 g fetaost i olja

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och lök tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i bitar.

2
Varva potatis, lök, paprika och tomater i en smord ugnsform. Salta och peppra. Häll på grädde och tillaga i ugnen, 40 minuter.

3
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn det runt om i en stekpanna med smör. Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva köttet.

4
Varva kött och salami ovanpå gratängen. Strö över fetaost. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top