Du behöver
- 800 g potatis
- 1 st gul lök
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 8 st tomater soltorkade
- salt peppar
- 3 dl vispgrädde
- 600 g fläskfilé
- 1 msk smör
- 50 g salami
- 150 g fetaost i olja
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och skiva potatis och lök tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i bitar.
2
Varva potatis, lök, paprika och tomater i en smord ugnsform. Salta och peppra. Häll på grädde och tillaga i ugnen, 40 minuter.
3
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn det runt om i en stekpanna med smör. Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva köttet.
4
Varva kött och salami ovanpå gratängen. Strö över fetaost. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter. Servera med sallad.