Medaljonger

Du behöver 250 g smör 1 dl strösocker 1 st äggula 5 dl vetemjöl Kräm: 150 g smör 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker röd...

Du behöver

  • 250 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 5 dl vetemjöl

Kräm:

150 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg

Garnera med:

4 dl florsocker
vatten ca 1 msk
röd hushållsfärg
silverkulor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka samman smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen, 45 minuter.

2
Kavla ut degen på mjölat bord till en tunn platta. Ta ut rundlar, 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 6–7 minuter. Låt svalna.

3
Kräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker. Färga krämen rosa med hushållsfärg. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.

4
Garnering: Rör ihop florsocker och vatten till en seg glasyr. Färga den rosa med hushållsfärg. Glasera kakorna och lägg på silverkulor. Förvara kakorna kallt.

Scroll to Top