Mazarinbitar

En enkel mazarinkaka där man slipper trycka ut degen i formar.

Du behöver

Botten:

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula

Fyllning:

100 g sötmandel
75 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

Glasyr:

2 dl florsocker
vatten

Ugn: 200°

Gör så här

1
Botten: Blanda mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mandel, mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet tillsammans med det smälta smöret.

3
Platta ut degen i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Häll i fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Låt kallna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Låt stelna. Skär kakan i rutor som delas på diagonalen.

Scroll to Top