Matjessillsallad med Västerbottensostsås

Du behöver 600 g färskpotatis kokt 1 st bladsallad huvud 2 st burk hela matjesfiléer 10 st rädisor 2 st hårdkokta ägg 0.5 st rödlök...

Du behöver

  • 600 g färskpotatis kokt
  • 1 st bladsallad huvud
  • 2 st burk hela matjesfiléer
  • 10 st rädisor
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 0.5 st rödlök gärna färsk
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill

Västerbottensostsås:

3 dl gräddfil
1 dl västerbottensost riven

Servera med:

kavring

Gör så här

1
Skär potatisen i bitar. Skölj och slunga salladen torr. Lägg upp salladen på ett fat och lägg på potatis. Skär sillen i bitar och lägg ovanpå.

2
Skölj och dela rädisorna. Skala och dela äggen. Skala och skiva löken. Lägg på rädisor och ägg på fatet. Strö över rödlök, gräslök och dill.

3
Västerbottensostsås: Rör ihop gräddfil och ost. Servera med kavring.

Scroll to Top