Du behöver
- 600 g färskpotatis kokt
- 1 st bladsallad huvud
- 2 st burk hela matjesfiléer
- 10 st rädisor
- 2 st hårdkokta ägg
- 0.5 st rödlök gärna färsk
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
Västerbottensostsås:
3 dl gräddfil
1 dl västerbottensost riven
Servera med:
kavring
Gör så här
1
Skär potatisen i bitar. Skölj och slunga salladen torr. Lägg upp salladen på ett fat och lägg på potatis. Skär sillen i bitar och lägg ovanpå.
2
Skölj och dela rädisorna. Skala och dela äggen. Skala och skiva löken. Lägg på rädisor och ägg på fatet. Strö över rödlök, gräslök och dill.
3
Västerbottensostsås: Rör ihop gräddfil och ost. Servera med kavring.