Du behöver
- 500 g mandelmassa
- 250 g nougat
- 200 g mörk choklad 70
- 200 g vit choklad
Kristyr:
1 st äggvita
4 dl florsocker
4 st ättiksprit droppar
hushållsfärg ev röd
Gör så här
1
Dela mandelmassan i två bitar. Kavla ut bitarna, mellan plastfolie, till avlånga plattor som är på 7 mm tjocka. Ta bort plastfolien på ovansidan av plattorna.
2
Kavla ut nougaten, mellan plastfolie, till en platta som är lika stor som mandelmassaplattorna. Ta försiktigt bort plastfolien på ena sidan av nou-gatplattan och lägg den på en mandelmassaplatta. Ta bort plastfolien. Lägg på den sista mandelmassaplattan och ta bort plastfolien. Skär ut fina “paket” med en riktigt vass kniv.
3
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa paketen i chokladen. Ställ på bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
4
Kristyr: Vispa ihop äggvita, florsocker och ättiksprit med elvisp. Spritsa snören på paketen. Vill du ha en liten lackprick på paketen färgar du lite av kristyren röd.
Gör din egen adventskalender och spritsa siffror på marsipanpaketen istället för snören. Fint att lägga paketen i cellofanpåsar, knyta ihop och hänga upp.