Du behöver
- 100 g fullkornsris
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 150 g brysselkål gärna fryst
- 1 st purjolök
Marinad:
0.5 st lime pressad saft
1 msk olivolja
1 msk ingefära riven
salt peppar
persilja
Garnera med:
20 g salta cashewnötter
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen med buljongtärning i kokvattnet. Låt kallna.
2
Dela brysselkålen i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken. Koka brysselkål och purjolök i lättsaltat vatten ett par minuter. Kyl grönsakerna i kallt vatten.
3
Marinad: Blanda limesaft, olja, ingefära, salt och peppar. Tillsätt ris, brysselkål och purjolök till marinaden. Vänd i finhackad persilja och strö över cashewnötter.