Marinerad rissallad

Tips! Önskas grönsakerna mer råa, räcker det att hälla kokande vatten över dem och låta dem dra i vattnet 5 minuter.

Du behöver

  • 100 g fullkornsris
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 150 g brysselkål gärna fryst
  • 1 st purjolök

Marinad:

0.5 st lime pressad saft
1 msk olivolja
1 msk ingefära riven
salt peppar
persilja

Garnera med:

20 g salta cashewnötter

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen med buljongtärning i kokvattnet. Låt kallna.

2
Dela brysselkålen i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken. Koka brysselkål och purjolök i lättsaltat vatten ett par minuter. Kyl grönsakerna i kallt vatten.

3
Marinad: Blanda limesaft, olja, ingefära, salt och peppar. Tillsätt ris, brysselkål och purjolök till marinaden. Vänd i finhackad persilja och strö över cashewnötter.

Scroll to Top