Marinerad getost med parmaskinka

Marinerad getost i olivolja med parmaskinka och färska örter är en lika enkel som lyxig inläggning. Servera den marinerade osten tillsammans med rostat lantbröd. Den överblivna oljan kan sparas och användas i dressingar.

Du behöver

  • 350 g getost
  • 100 g skinka lufttorkad
  • timjankvistar färska
  • rosmarinkvistar färska
  • 4 st lagerblad
  • 4 st vitlöksklyftor skalade
  • 4.5 dl olivolja extra virgin

Gör så här

1
Dela osten i mindre bitar. Dela skinkskivorna på längden. Vira en skinkskiva runt varje ostbit och stick in en örtkvist.

2
Varva ostknytena, lagerblad, vitlök och örter i en väl rengjord glasburk som rymmer 3/4 liter. Häll på oljan och låt marinera i kylen minst 1–2 dygn.

3
Ta fram burken i god tid innan servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla. Osten håller sig någon vecka i kylen om den förvaras i en tät glasburk.

Scroll to Top