Margaretas rabarber- och jordgubbspaj

Du behöver 3.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.5 dl florsocker 125 g smör 1 st ägg 0.5 msk vatten Fyllning: 200 g rabarber 300...

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl florsocker
  • 125 g smör
  • 1 st ägg
  • 0.5 msk vatten

Fyllning:

200 g rabarber
300 g jordgubbar
0.75 dl råströsocker
0.5 dl strösocker
75 g smör
2 st ägg
0.75 dl matlagningsgrädde
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 st citron
50 g mandelspån
3.5 dl vispgrädde

Ugn: 175°

Det här behövs till 12 bitar:

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och florsocker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret i bitar. Blanda i ägg och vatten. Mixa ihop till en deg.

2
Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, jämnt och upp på kanten. Låt pajdegen vila i kylen, 30 minuter.

3
Skölj och ansa rabarber och jordgubbar. Lägg bitarna i ett jämnt lager på pajbottnen.

4
Rör ihop socker och smör tills det blir poröst. Vispa i ägg och grädde. Rör i vetemjölet blandat med bakpulver och rivet citronskal. Bred smeten över rabarbern.?

5
Strö över flagad mandel och grädda kakan mitt i ugnen, ca 40 minuter. Servera med lättvispad grädde.

Scroll to Top