Marängtårta med körsbärscurd

Det här är egentligen en variant på marängsviss. Var generös med curden, det är meningen att den ska rinna över kanten och se så där oemotståndligt god ut. Vilket den faktiskt är.

Du behöver

  • 2 st marängbottnar färdiga
  • 3 dl körsbärscurd
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g körsbär med skaften kvar
  • 0.5 dl pumpakärnor gröna

Gör så här

1
Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Bred på hälften av curden, och var generös utmed kanterna.

2
Vispa grädden. Hacka chokladen. Bred på hälften av vispgrädden och strö över hälften av chokladen.

3
Lägg på den andra marängbottnen och bred på resten av curden, grädden och chokladhacket. Skölj körsbären och garnera med körsbären med skaften upp. Strö över pumpakärnor.

Scroll to Top