Du behöver
- 4 st äggvitor
- 2 krm ättikssprit 12
- 2 dl strösocker
Fyllning:
3 st äggulor
0.5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar
Garnera med:
jordgubbar
syrenblommor
Ugn: 150°
Gör så här
1
Vispa äggvitorna och ättiksprit till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.
2
Rita två cirklar på bakplåtspapper som är 25 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna och grädda tills bottnarna är torra och lätta, ca 1 timme. Låt dem gärna stå kvar i den avstängda ugnen tills de ska läggas ihop.
3
Fyllning: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda ner i äggulevispet.
4
Bred hälften av fyllningen på ena bottnen. Lägg på hackade jordgubbar och den andra bottnen. Klicka på resten av grädden och garnera med jordgubbar och syrener.