Marängtårta med jordgubbar

Du behöver 4 st äggvitor 2 krm ättikssprit 12 2 dl strösocker Fyllning: 3 st äggulor 0.5 dl florsocker 4 dl vispgrädde 0.5 l jordgubbar...

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 2 krm ättikssprit 12
  • 2 dl strösocker

Fyllning:

3 st äggulor
0.5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar

Garnera med:

jordgubbar
syrenblommor

Ugn: 150°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna och ättiksprit till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.

2
Rita två cirklar på bakplåtspapper som är 25 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna och grädda tills bottnarna är torra och lätta, ca 1 timme. Låt dem gärna stå kvar i den avstängda ugnen tills de ska läggas ihop.

3
Fyllning: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda ner i äggulevispet.

4
Bred hälften av fyllningen på ena bottnen. Lägg på hackade jordgubbar och den andra bottnen. Klicka på resten av grädden och garnera med jordgubbar och syrener.

Scroll to Top