Marängsnitt

Du behöver 150 g smör 0.5 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 st äggula 0.5 dl hallonsylt Maräng: 1 st äggvita 1 dl strösocker 0.5...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st äggula
  • 0.5 dl hallonsylt

Maräng:

1 st äggvita
1 dl strösocker
0.5 dl mandelspån

Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta ihop kallt smör, socker, mjöl och äggula till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter.

2
Dela degen i två bitar och rulla ut bitarna till längder som är ca 25 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning längs med mitten av längden och lägg i hallonsylt.

3
Maräng: Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng. Bred marängen på längderna och strö på mandelspån.

4
Grädda strax under mitten i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna något och skär sneda snitt.

Scroll to Top