Mandelvåfflor

Du behöver 50 g smör 4 st ägg 1.5 dl vispgrädde 0.5 dl vatten 1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 krm...

Du behöver

  • 50 g smör
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Servera med:

bär
vispgrädde

Gör så här

1
Smält smöret. Vispa ihop ägg, grädde och vatten. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt och vispa ner i smeten. Låt svälla i 5 minuter. Rör i smält smör.

2
Pensla våffeljärnet väl med smält smör och låt det bli varmt. Lägg i smet och bred ut den med en sked om den inte flyter ut. Grädda våfflan gyllene. Servera våfflorna med bär och grädde.

Scroll to Top