Mandeltorsk med citron

Du behöver 300 g vit fiskfilé t ex torsk salt peppar 1 msk pressad citronsaft 1.5 msk smör 1 msk ströbröd 50 g mandelspån Servera...

Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé t ex torsk
  • salt peppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk ströbröd
  • 50 g mandelspån

Servera med:

potatis kokt
haricots verts
citronklyftor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela fiskfilén i 2 bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och droppa över citronsaft.

2
Blanda matfett, ströbröd och mandelspån och bred över fisken. Stek fisken mitt i ugnen i ca 8 minuter. Servera med kokt potatis, kokta haricots verts och citronklyftor.

Scroll to Top