Mandelkakor med chokladfyllning

Du behöver 200 g sötmandel 3.5 dl florsocker 3 st äggvitor Chokladkräm: 75 g mörk choklad 125 g smör 2.5 dl florsocker 1 st äggula...

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 3.5 dl florsocker
  • 3 st äggvitor

Chokladkräm:

75 g mörk choklad
125 g smör
2.5 dl florsocker
1 st äggula

Garnera med:

geleägg

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i mandeln.

2
Bred ut smeten i en form, 32×27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.

3
Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.

4
Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med geléägg. Förvaras i kylen eller frysen.

Scroll to Top