Du behöver
- 200 g sötmandel
- 3.5 dl florsocker
- 3 st äggvitor
Chokladkräm:
75 g mörk choklad
125 g smör
2.5 dl florsocker
1 st äggula
Garnera med:
geleägg
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i mandeln.
2
Bred ut smeten i en form, 32×27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
3
Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.
4
Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med geléägg. Förvaras i kylen eller frysen.