Du behöver
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 tsk rörsocker
- 1 dl blåbär torkade
- 1 dl mandel
- 1 dl fint rågmjöl
- 5 dl vetemjöl
Till gräddning:
1 st ägg
mandel grovhackad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt vattnet och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, socker, blåbär, mandel och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i cirka 40 minuter.
2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 6 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna i blötlagda krukor med bakplåtspapper.
3
Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel.
4
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.