Du behöver
- 1 st burk majskorn
- 1 st schalottenlök
- 2 tsk matfett
- 1.5 msk grönsaksfond eller 1 tärning
- 6 dl vatten
- 1 st potatis liten
- salt och peppar
- färsk timjan
Quesadillas:
1 dl riven ost
2 msk chili tex mex mild grön på burk
2 st groddar majstortillabröd med
2 tsk matfett
Garnera med:
0.5 st röd paprika
Gör så här
1
Soppa: Låt majsen rinna av i en sil. Fräs hackad lök och majs i en gryta med matfett. Tillsätt fond och vatten. Skala och riv potatisen fint, och lägg i soppan. Koka på medelvärme i ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
2
Quesadillas: Lägg riven ost och chili på det ena tortillabrödet. Lägg över det andra brödet och tryck ihop. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med matfett tills osten smält och bröden fått fin färg. Ta upp och dela quesadillan i sex bitar. Garnera soppan med röd paprika i bitar.