Majssoppa med quesadillas

Du behöver 1 st burk majskorn 1 st schalottenlök 2 tsk matfett 1.5 msk grönsaksfond eller 1 tärning 6 dl vatten 1 st potatis liten...

Du behöver

  • 1 st burk majskorn
  • 1 st schalottenlök
  • 2 tsk matfett
  • 1.5 msk grönsaksfond eller 1 tärning
  • 6 dl vatten
  • 1 st potatis liten
  • salt och peppar
  • färsk timjan

Quesadillas:

1 dl riven ost
2 msk chili tex mex mild grön på burk
2 st groddar majstortillabröd med
2 tsk matfett

Garnera med:

0.5 st röd paprika

Gör så här

1
Soppa: Låt majsen rinna av i en sil. Fräs hackad lök och majs i en gryta med matfett. Tillsätt fond och vatten. Skala och riv potatisen fint, och lägg i soppan. Koka på medelvärme i ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

2
Quesadillas: Lägg riven ost och chili på det ena tortillabrödet. Lägg över det andra brödet och tryck ihop. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med matfett tills osten smält och bröden fått fin färg. Ta upp och dela quesadillan i sex bitar. Garnera soppan med röd paprika i bitar.

Scroll to Top