Macaroni & Cheese med vitlökssting

Macaroni & Cheese är makaronipudding som man gör den i USA. Om du är noga med att smaka av med muskotnöt, salt och peppar, så blir det den godaste makaronipudding du någonsin ätit!

Du behöver

  • 40 g smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 6 dl mjölk
  • 3 st lagerblad
  • 300 g idealmakaroner
  • 2 st tomater
  • 75 g cheddarost riven
  • 50 g parmesanost riven
  • 1 tsk worcestershiresås
  • muskotnöt riven
  • salt peppar
  • 2 st brödskivor
  • 2 msk olivolja

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smält smöret i en gryta. Rör i mjöl och fräs under omrörning utan att det får färg. Skala och skiva vitlöken tunt. Tillsätt till grytan och fräs tills vitlöken börjar få färg. Späd med mjölken, lite i taget, under omrörning. Koka upp såsen. Lägg i lagerblad och koka i 5 minuter. Rör om då och då.

2
Koka pastan i saltat vatten en minut kortare tid än det står på förpackningen. Häll av vattnet och spola pastan i vatten. Låt rinna av. Hacka tomaterna. Rör ner pasta, tomater, all ost och Worcestershiresås.

3
Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Är blandningen för tjock, späd med lite vatten. Häll allt i en smord ugnsfast form eller i 4 ugnsfasta portionsformar och gratinera i 30 minuter.

4
Tärna brödet och stek under omrörning tills det fått fin färg i en stekpanna med olja. Vid servering: Strö brödtärningarna över puddingen. Servera med en sallad.

Scroll to Top