Du behöver
- 40 g smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 4 st vitlöksklyftor
- 6 dl mjölk
- 3 st lagerblad
- 300 g idealmakaroner
- 2 st tomater
- 75 g cheddarost riven
- 50 g parmesanost riven
- 1 tsk worcestershiresås
- muskotnöt riven
- salt peppar
- 2 st brödskivor
- 2 msk olivolja
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smält smöret i en gryta. Rör i mjöl och fräs under omrörning utan att det får färg. Skala och skiva vitlöken tunt. Tillsätt till grytan och fräs tills vitlöken börjar få färg. Späd med mjölken, lite i taget, under omrörning. Koka upp såsen. Lägg i lagerblad och koka i 5 minuter. Rör om då och då.
2
Koka pastan i saltat vatten en minut kortare tid än det står på förpackningen. Häll av vattnet och spola pastan i vatten. Låt rinna av. Hacka tomaterna. Rör ner pasta, tomater, all ost och Worcestershiresås.
3
Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Är blandningen för tjock, späd med lite vatten. Häll allt i en smord ugnsfast form eller i 4 ugnsfasta portionsformar och gratinera i 30 minuter.
4
Tärna brödet och stek under omrörning tills det fått fin färg i en stekpanna med olja. Vid servering: Strö brödtärningarna över puddingen. Servera med en sallad.