Lyxig räkmacka med majonnäs

Du behöver 1 kg räkor med skal 1 st formbröd vitt 2 msk smör 2 st avokado 4 st ägg kokta 1 dl turbomajonnäs se...

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 st formbröd vitt
  • 2 msk smör
  • 2 st avokado
  • 4 st ägg kokta
  • 1 dl turbomajonnäs se recept
  • 4 st salladsblad

Garnera med:

1 st citron
gurkskiva
dill

Servera med:

4 st tomater

Majonnäs:

1 st äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1.5 tsk senap
salt vitpeppar
1.5 dl majsolja

Gör så här

1
Majonnäs: Lägg äggula, vinäger, senap och olja i en hög mixerbägare. Kör med mixerstaven under nivån på oljan, tills en majonnäs bildas, ca 30 sekunder. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i en glasburk med lock. Förvara majonnäsen i kylen.

2
Skala räkorna. Skär 4 stora sneda skivor av brödet. Det går lättast att skära brödet om det ligger ner på ena långsidan. Kantskär skivorna, men spara ovansidan med vallmofrön. Smöra brödskivorna.

3
Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet ur avokadorna och skär det i tunna skivor på längden. Skala och skiva äggen.

4
Lägg salladsblad i ena kanten på brödskivorna. Spritsa majonnäs på diagonalen och fördela ägg och avokado på var sida. Toppa med så mycket räkor som får plats. Garnera med citronskivor, gurkskivor och dill. Servera med skivade tomater.

Scroll to Top