Du behöver
- 50 g jäst
- 1 g saffran 2 kuvert
- 1 st sockerbit
- 5 dl mjölk
- 200 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk salt
- vetemjöl ca 14 dl
Fyllning:
200 g vit choklad
75 g smör
0.75 dl strösocker
Pensling:
ägg
Garnera med:
vit choklad
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda saffran + socker och mjölk i en kastrull, och värm till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet, och arbeta degen väl, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Fyllning: Finhacka chokladen, gärna i matberedare. Rör samman rumsvarmt smör och socker. Blanda i den hackade chokladen.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär rullarna i bitar och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter. Låt svalna och garnera med smält vit choklad.