Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Krogsemester i Danmark
Krogsemester i Danmark

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
1899,00
SEK
Krogsemester i Danmark
Krogsemester i Danmark

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1249,00
SEK
Höstsemester i Sälen
Höstsemester i Sälen

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x smörgåspaket (gör själv)
Se hela resans innehåll
1499,00
SEK
Sommarsemester i Sälen
Sommarsemester i Sälen

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x smörgåspaket (gör själv)
Se hela resans innehåll
2249,00
SEK
Nordtysklands praktstäder
Nordtysklands praktstäder

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1799,00
SEK

Bakat
De här lussebullarna är utsökt goda. Ägget i degen gör brödet porösare. Smör och vit sirap ger bullarna bästa möjliga saffranssmak och kesellan gör dem härligt saftiga.
Lussebullar av saffransdeg
Det här behövs till ca 64 bullar:
1/2 tsk salt
Garnering:
Ugn: 225º
Gör så här
  1. Häll det mesta av mjölet, saffran, salt, sirap och ägg i köksmaskinens skål. Klicka ner rumsvarmt smör. Smula ner jästen och tillsätt kesella och mjölk.
  2. Låt degkrokarna arbeta i 10 minuter på lågt varvtal. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Det ska bli en smidig deg, lika mjuk som öronsnibbar. Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter till dubbel storlek.
  3. Knåda samman degen med degkrokarna och ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra bitar och varje del i 16 bitar, som rullas ut till längder och sedan snurras ihop till traditionella lussebullar (enkla kusar). Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter.
  4. Garnera bullarna med russin. Pensla bullarna med uppvispat ägg, gärna två gånger så att bullarna blir blanka. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Annons
Pin it

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog