Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Fantastisk utsikt över Mosel
Fantastisk utsikt över Mosel

5 x övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x 3-rätters middag
Se hela resans innehåll
2599,00
SEK
Rügen - Tysklands vackraste semesterö
Rügen - Tysklands vackraste semesterö

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x stor temabuffé
Se hela resans innehåll
1549,00
SEK
Rügen - Tysklands vackraste semesterö
Rügen - Tysklands vackraste semesterö

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x stor temabuffé
Se hela resans innehåll
1199,00
SEK
Rügen - Tysklands vackraste semesterö
Rügen - Tysklands vackraste semesterö

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
2 x stor temabuffé
Se hela resans innehåll
1949,00
SEK
Kalmars historiska charm
Kalmars historiska charm

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 3-rätters middag inkl. kaffe
Se hela resans innehåll
1249,00
SEK

Bakat
De här lussebullarna är utsökt goda. Ägget i degen gör brödet porösare. Smör och vit sirap ger bullarna bästa möjliga saffranssmak och kesellan gör dem härligt saftiga.
Lussebullar av saffransdeg
Det här behövs till ca 64 bullar:
1/2 tsk salt
Garnering:
Ugn: 225º
Gör så här
  1. Häll det mesta av mjölet, saffran, salt, sirap och ägg i köksmaskinens skål. Klicka ner rumsvarmt smör. Smula ner jästen och tillsätt kesella och mjölk.
  2. Låt degkrokarna arbeta i 10 minuter på lågt varvtal. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Det ska bli en smidig deg, lika mjuk som öronsnibbar. Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter till dubbel storlek.
  3. Knåda samman degen med degkrokarna och ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra bitar och varje del i 16 bitar, som rullas ut till längder och sedan snurras ihop till traditionella lussebullar (enkla kusar). Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter.
  4. Garnera bullarna med russin. Pensla bullarna med uppvispat ägg, gärna två gånger så att bullarna blir blanka. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Smaklig måltid
Foto: Thomas Carlén
Annons
Pin it

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog