Lövbiffswok

Du behöver 200 g lövbiff 2 tsk soja 1 tsk sherry kan uteslutas 1 tsk ingefära riven färsk 1 st vitlöksklyfta 2 tsk sesamfrö 100...

Du behöver

  • 200 g lövbiff
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sherry kan uteslutas
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk sesamfrö
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl buljong av valfri sort
  • 2 msk ostronsås

Servera med:

ris

Gör så här

1
Strimla lövbiffen. Blanda soja, sherry, ingefära och finhackad vitlök och lägg i lövbiffen. Marinera i 20–30 minuter.

2
Rosta sesamfröna i torr stekpanna och ställ åt sidan. Ansa och skiva svampen. Strimla paprikan och skiva purjolöken.

3
Stek svamp, paprika och purjolök i en stekpanna med olja, ett par minuter. Tillsätt kött med marinad och stek ett par minuter till.

4
Tillsätt buljong och koka upp. Smaka av med ostronsås. Strö över sesamfrö och servera med ris.

Scroll to Top