Du behöver
- 200 g lövbiff
- 2 tsk soja
- 1 tsk sherry kan uteslutas
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk sesamfrö
- 100 g champinjoner
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st purjolök
- 1 msk rapsolja
- 0.5 dl buljong av valfri sort
- 2 msk ostronsås
Servera med:
ris
Gör så här
1
Strimla lövbiffen. Blanda soja, sherry, ingefära och finhackad vitlök och lägg i lövbiffen. Marinera i 20–30 minuter.
2
Rosta sesamfröna i torr stekpanna och ställ åt sidan. Ansa och skiva svampen. Strimla paprikan och skiva purjolöken.
3
Stek svamp, paprika och purjolök i en stekpanna med olja, ett par minuter. Tillsätt kött med marinad och stek ett par minuter till.
4
Tillsätt buljong och koka upp. Smaka av med ostronsås. Strö över sesamfrö och servera med ris.