Lövbiffsrulader med ädelost

Du behöver 500 g lövbiff salt peppar 2 msk smör eller margarin 3 dl vatten Fyllning: 1 msk senap fransk 140 g kvibille gräddädel ca...

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • salt peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl vatten

Fyllning:

1 msk senap fransk
140 g kvibille gräddädel ca hälften ska smaksätta såsen
0.5 st päron

Sås:

2 dl sky
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk maizena redning
1 tsk kinesisk soja
kvibille gräddädel se ovan
salt peppar

Servera med:

klyftpotatis
sallad
tomat ugnsbakad

Gör så här

1
Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar.

2
Fyllning: Bred på senap och lägg på lite smulad ädelost och en päronklyfta och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

3
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Späd med vatten och koka klart under lock i 30 minuter.

4
Sås: Koka upp sky, fond och grädde. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smula ner resten av osten och smaka av med soja, salt och peppar. Servera med klyftpotatis, sallad och ugnsbakad tomat.

Scroll to Top