Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten 37°
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 3 dl Manitoba Cream
- 4.5 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
1 st gul lök
1 st rödlök
2 msk smör
salt och peppar
1 tsk strösocker
1 msk färsk timjan
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i salt, olja, honung, Manitoba Cream och det mesta av dinkelmjölet. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
2
Fyllning: Skala, dela och skiva löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Låt svalna.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning mitt i och lägg på lök. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda i 15 minuter.