Lökbröd

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 37° 1 tsk salt 2 msk olivolja 1 tsk honung 3 dl Manitoba Cream 4.5 dl siktat...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 dl Manitoba Cream
  • 4.5 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning:

1 st gul lök
1 st rödlök
2 msk smör
salt och peppar
1 tsk strösocker
1 msk färsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i salt, olja, honung, Manitoba Cream och det mesta av dinkelmjölet. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

2
Fyllning: Skala, dela och skiva löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Låt svalna.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning mitt i och lägg på lök. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda i 15 minuter.

Scroll to Top