Lök- och örtbröd

Smakrikt bröd med lök, vitlök och örter som passar utmärkt att servera nygräddat till en soppa eller sallad.

Du behöver

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl lök hackad gul
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • olivolja
  • flingsalt

Ugn: 225°

1 bröd

Gör så här

1
Lägg havregrynen i en skål och häll på mjölken. Låt svälla i 15–20 minuter.

2
Blanda dinkelmjöl, bakpulver, salt, socker och olja. Tillsätt mjölblandningen, pressad vitlök, lök och örter till havregrynen.

3
Ta upp den lösa degen på mjölat bord och knåda den med några få tag. Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en rulle som är ca 35 cm.

4
Lägg över rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Sno ihop rullarna och nyp samman ändarna. Pensla med olja och strö på lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter.

Scroll to Top