Du behöver
- 2 dl havregryn
- 2 dl mjölk
- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk strösocker
- 2 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl lök hackad gul
- 3 msk hackad gräslök
- 3 msk hackad persilja
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- olivolja
- flingsalt
Ugn: 225°
1 bröd
Gör så här
1
Lägg havregrynen i en skål och häll på mjölken. Låt svälla i 15–20 minuter.
2
Blanda dinkelmjöl, bakpulver, salt, socker och olja. Tillsätt mjölblandningen, pressad vitlök, lök och örter till havregrynen.
3
Ta upp den lösa degen på mjölat bord och knåda den med några få tag. Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en rulle som är ca 35 cm.
4
Lägg över rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Sno ihop rullarna och nyp samman ändarna. Pensla med olja och strö på lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter.