Ljuvliga gräddbullar

Det kanske aldrig har fallit dig in att man kan göra egna gräddbullar? Det kan man! Det är lite pyssligt, men resultatet är väl värt mödan. Mums!

Du behöver

Botten:

35 st smörgåsrån

Fyllning:

9 st gelatinblad
4.5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggvita
1.5 dl vatten
1 dl vatten

Glasyr:

400 g mörk choklad
1.5 msk rapsolja

Gör så här

1

Botten: Tryck ut 2 rundlar ur varje smörgåsrån.

2

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i en skål med i kallt vatten i 5 minuter. Blanda socker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och 1 1/2 dl vatten i en stor skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 dl vatten. Var noga så att de är riktigt smälta. Häll försiktigt ner gelatinet i smeten under vispning. Vispa med elvisp i 30 minuter till en pösig och fast smet.

3

Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut på bottnarna, ända ut till kanten. Ställ i kylen eller frysen för att stelna.

4

Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Rör i olja och doppa gräddbullen i chokladen. Förvara i kylen eller frysen.


Kommentar:
Blanda kokos och kakao och strö över topparna istället för att doppa dem i smält choklad.

Scroll to Top