Ljummen potatissallad

Du behöver 350 g potatis sallad späd 120 g gröna bönor 1 st burk tonfisk i vatten, spara vattnet 2 msk olivolja vatten från tonfisken...

Du behöver

  • 350 g potatis
  • sallad späd
  • 120 g gröna bönor
  • 1 st burk tonfisk i vatten, spara vattnet
  • 2 msk olivolja
  • vatten från tonfisken
  • pressad citron
  • salt och peppar
  • 1 st rödlök liten

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Koka potatisen och kyl den i kallt vatten. Skölj salladen och slunga den torr. Dela stora potatisar och salladsblad i mindre bitar.

2
Koka bönorna i saltat vatten, 5 minuter. Blanda potatis, sallad, bönor och tonfisk.

3
Blanda olja, vatten från tonfisken, pressad citronsaft, salt och peppar och häll över salladen. Strö över skivad rödlök och servera med bröd.

Scroll to Top