Linssoppa med kyckling

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 st morötter 1 msk rapsolja 0.5 st röd chilipeppar 1 tsk ingefära riven 400 g...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 tsk ingefära riven
  • 400 g krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 st tomater soltorkade
  • 1 st linser 380 g
  • 500 g kycklingfil
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt peppar

Garnera med:

koriander
crème fraîche

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter tills det börjar mjukna i en gryta med olja.

2
Kärna ur och hacka chilin. Tillsätt chili, ingefära, krossade tomater, vatten, fond och hackade soltorkade tomater till grytan och koka i 15 minuter.

3
Skölj linserna och lägg ner i grytan. Koka ett par minuter.

4
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Salta och peppra och stek dem i en stekpanna med smör.

5
Lägg ner kycklingen i soppan och smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och crème fraiche. Servera med bröd.

Scroll to Top