Du behöver
- 75 g belugalinser eller puylinser
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st palsternacka
- 1 st morot
- 75 g vitkål
- 2 st stjälkselleri stjälkar
- 0.5 st äpple
- 5 st valnötter
Marinad:
1.5 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
2 tsk olja valfri sort
1 tsk flytande honung
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Tillaga linserna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.
2
Marinad: Vispa samman vinäger, senap, vatten, olja, honung, och häll över de ljumma linserna. Låt kallna.
3
Skala och strimla löken. Skala och strimla palsternacka och morot fint. Strimla kål och selleri fint. Skär äpplet i tunna klyftor. Blanda marinerade linser, lök, palsternacka, morot, kål, selleri och äpple i en skål. Strö över grovt hackade valnötter. Servera med fullkornsbröd.