Linssallad

Du behöver 75 g belugalinser eller puylinser 0.5 st rödlök 0.5 st palsternacka 1 st morot 75 g vitkål 2 st stjälkselleri stjälkar 0.5 st...

Du behöver

  • 75 g belugalinser eller puylinser
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 75 g vitkål
  • 2 st stjälkselleri stjälkar
  • 0.5 st äpple
  • 5 st valnötter

Marinad:

1.5 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
2 tsk olja valfri sort
1 tsk flytande honung

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Tillaga linserna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.

2
Marinad: Vispa samman vinäger, senap, vatten, olja, honung, och häll över de ljumma linserna. Låt kallna.

3
Skala och strimla löken. Skala och strimla palsternacka och morot fint. Strimla kål och selleri fint. Skär äpplet i tunna klyftor. Blanda marinerade linser, lök, palsternacka, morot, kål, selleri och äpple i en skål. Strö över grovt hackade valnötter. Servera med fullkornsbröd.

Scroll to Top