Linsfyllda auberginer med halloumi

Vegetarisk auberginerätt där inte ens den mest inbitna köttälskaren kommer att bli besviken. Servera med tzatziki eller en klick turkisk yoghurt.

Du behöver

  • aubergine 2 stora eller 4 små
  • olivolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 st linser 400 g
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • 100 g halloumi
  • flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela auberginerna på längden. Snitta ytan och pensla den med olivolja. Baka dem mjuka mitt i ugnen i 15–20 minuter. Gröp ur och grovhacka aubergineköttet. Spara ”aubergineskalen”.

2
Hacka lök och vitlök och fräs sakta i gryta med olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver låt fräsa ett par minuter. Tillsätt fond, vatten och sambal oelek, och koka ihop någon minut.

3
Blanda i avsköljda linser, persilja och grovriven ost. Smaka av med salt. Vänd ner aubergineköttet. Fördela fyllningen i auberginerna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Scroll to Top