Linsbollar med gurkyoghurt

Väldigt goda små bollar. Tänk på att smaksätta färsen väl innan bollarna rullas.

Du behöver

  • 1 st linser 380 g
  • 1 st burk kokta vita bönor 400 g
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 st kruka koriander
  • 2 msk rapsolja

Gurkyoghurt:

0.5 st gurka
salt
2 dl turkisk yoghurt
1 st lime rivet skal
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
salt

Servera med:

sallad
tomater
rödlök

Gör så här

1
Skölj linser och bönor i vatten och låt dem rinna av. Mixa linser och bönor till en puré och lägg i en skål.

2
Kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda bönpuré, paprika, lök och vitlök.

3
Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver, och rör ner i bönblandningen. Salta och peppra. Hacka hälften av koriandern och blanda ner.

4
Forma 20 bollar av smeten och stek på medelvärme tills de fått fin färg i en stekpanna med olja, ca 8 minuter.

5
Gurkyoghurt: Tärna gurkan fint och lägg i en sil. Strö över lite salt och låt dra i 10 minuter. Krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, limeskal, sambal oelek, honung. Smaka av med salt. Servera med sallad.

Scroll to Top