Lingonglass

Du behöver 2 st gelatinblad 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 5 st äggulor 1 dl strösocker 1.5 dl lingonsylt Servera med: kanel se recept...

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl lingonsylt

Servera med:

kanel se recept nedan

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter.

2
Koka upp grädde och mjölk. Vispa samman äggulor och socker i en skål. Häll i den varma gräddmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills det ­börjar tjockna. Ta ­kastrullen av värmen.

3
Ta upp gelatinbladen och låt de smälta i den varma blandningen. Rör i sylten och låt ­smeten kallna. Frys in i minst 4 timmar. ­Servera till päronen.

Scroll to Top