Limepaj

Du behöver Mördeg: 3 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 0.5 krm salt 125 g smör 1 st ägg Fyllning: 4 st ägg 1 st äggula...

Du behöver

Mördeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
0.5 krm salt
125 g smör
1 st ägg

Fyllning:

4 st ägg
1 st äggula
1 dl strösocker
2 dl pressad limesaft ca 8 lime
1 st mjölk burk kondenserad sötad

Garnera med:

2 st lime
0.5 dl florsocker

Servera med:

3 dl vispgrädde
2 msk strösocker

Ugn: 225°/175°

Gör så här

1
Mördeg: Lägg mjöl, socker, salt och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa till smulor. Tillsätt ägget och kör tills en degboll bildas. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2
Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen på 225°, ca 10 minuter.

3
Fyllning: Vispa samman ägg, äggula, socker, limesaft och kondenserad mjölk i en bunke. Fyll pajskalet med blandningen. Sänk värmen till 175° och grädda pajen tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.

4
Garnering: Skala och skär ut hinnfria klyftor av en lime. Sikta över florsocker och färgsätt pajen med en gasbrännare eller under grillelementet i ugnen. Skiva den andra limen i tunna skivor och lägg i mitten på pajen. Toppa med citronmeliss. Servera med vispad sötad grädde.

Scroll to Top