Du behöver
- 180 g salmalax
- 1 st äpple
- 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk senap skånsk
- 2 msk hackad dill
- 1 msk pepparrot färskriven
- 1 msk rapsolja
- salt peppar
Citronkräm:
2 dl crème fraîche
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk honung
Garnera med:
dill
äpple
Gör så här
1
Skär laxen i små tärningar. Kärna ur och tärna äpplet i lika stora bitar som laxen. Blanda lax, äpple, citronskal, citronsaft, ingefära, senap, dill, pepparrot, olja, salt och peppar.
2
Citronkräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i citronskal och -saft. Smaka av med honung, salt och peppar.
3
Lägg hälften av laxblandningen i portionsglas. Klicka på lite av citronkrämen. Toppa med resten av laxröran. Klicka på resten av citronkrämen. Garnera med dill och en tunn skiva äpple.