Laxtartar

Var noga med avsmakningen med salt och peppar eftersom laxen inte är kryddad.

Du behöver

  • 180 g salmalax
  • 1 st äpple
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk senap skånsk
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk pepparrot färskriven
  • 1 msk rapsolja
  • salt peppar

Citronkräm:

2 dl crème fraîche
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk honung

Garnera med:

dill
äpple

Gör så här

1
Skär laxen i små tärningar. Kärna ur och tärna äpplet i lika stora bitar som laxen. Blanda lax, äpple, citronskal, citronsaft, ingefära, senap, dill, pepparrot, olja, salt och peppar.

2
Citronkräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i citronskal och -saft. Smaka av med honung, salt och peppar.

3
Lägg hälften av laxblandningen i portionsglas. Klicka på lite av citronkrämen. Toppa med resten av laxröran. Klicka på resten av citronkrämen. Garnera med dill och en tunn skiva äpple.

Scroll to Top