Laxpastej med örtsås

Tänk på att alla ingredienser till pastejen ska vara kalla.

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 2 st äggvitor
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök

Örtsås:

3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk senap
2 tsk pressad citronsaft
1 dl örter gräslök
salt peppar

Garnera med:

citron
dill
gräslök

Ugn: 125°

15 skivor

Gör så här

1
Skär laxen i bitar och mixa till en färs. Tillsätt salt, peppar och äggvita och mixa samman.

2
Tillsätt 2 dl av grädden och blanda om väl. Lägg färsen i en skål och vänd ner resten av grädden samt dill och gräslök.

3
Häll smeten i en smord form, 1 1/2 l. Grädda i vattenbad, 1 timme. Låt kallna.

4
Örtsås: Blanda gräddfil, majonnäs, senap, citronsaft och örter. Smaka av med salt och peppar. Vid servering: Skär pastejen i skivor och garnera med citron, dill och gräslök.

Scroll to Top