Laxpaj med avokado

En riktig festpaj med en krämig lax- och avokadofyllning.

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:

0.5 st purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kallrökt lax
1 st avokado

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
2 dl riven ost
0.5 dl hackad dill
peppar

Garnera med:

citron
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, dill och peppar, och häll i formen. Grädda i ca 45 minuter. Garnera med citron och dill.

Scroll to Top