Laxlasagne

Varmrökt lax ger lasagnen en fin smak.

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 200 g färsk spenat
  • 500 g lax varmrökt
  • 1 dl parmesanost riven
  • 2 dl riven ost
  • 10 st lasagneplattor

Vit sås:

50 g smör
0.75 dl vetemjöl
10 dl mjölk
salt peppar

Servera med:

sallad
citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fäs purjolök och vitlök i en stekpanna med smör. Blanda i spenaten och fräs tills spenaten är mjuk. Rör i smulad lax och parmesanost.

2
Vit sås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka såsen under omrörning ett par minuter. Salta och peppra.

3
Smörj en ugnsform och häll lite sås i botten. Varva lasagneplattor, sås, lax- och spenatfräs. Avsluta med sås och strö över ost. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, ca 40 minuter. Servera med sallad och citron.

Scroll to Top