Du behöver
- 600 g laxfilé
- 5 st salladslökar
- 200 g sockerärter
- 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
- 2 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk fiskfond
- 0.5 st citron pressad saft
- salt peppar
- 1 dl ärter
- 1 dl hackad dill
Servera med:
potatis eller bröd
Gör så här
1
Skär laxen i kuber som är 2×2 cm. Skiva salladslöken. Dela sockerärterna på mitten.
2
Koka upp vin, vatten och grädde i en gryta. Rör ut mjölet i crème fraiche och rör ner i grytan. Koka upp. Tillsätt fond och citronsaft.
3
Lägg i laxen och koka i 3 minuter. Lägg i salladslök, sockerärter och ärter och koka i 3 minuter. Rör i dill och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller bröd.