Laxgryta

Du behöver 600 g laxfilé 5 st salladslökar 200 g sockerärter 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 msk...

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 5 st salladslökar
  • 200 g sockerärter
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk fiskfond
  • 0.5 st citron pressad saft
  • salt peppar
  • 1 dl ärter
  • 1 dl hackad dill

Servera med:

potatis eller bröd

Gör så här

1
Skär laxen i kuber som är 2×2 cm. Skiva salladslöken. Dela sockerärterna på mitten.

2
Koka upp vin, vatten och grädde i en gryta. Rör ut mjölet i crème fraiche och rör ner i grytan. Koka upp. Tillsätt fond och citronsaft.

3
Lägg i laxen och koka i 3 minuter. Lägg i salladslök, sockerärter och ärter och koka i 3 minuter. Rör i dill och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller bröd.

Scroll to Top