Laxburgare

Du behöver 500 g laxfilé 1 st ägg 2 msk vispgrädde 2 msk hackad gräslök 1 tsk dijonsenap salt och peppar 0.5 dl ströbröd 2...

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 st ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin

Remouladsås:

1 st äpple
0.5 dl ättiksgurka
0.5 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
0.5 tsk curry
2 msk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

hamburgerbröd
sallad
tomat
avokado
klyftpotatis

Gör så här

1
Mixa laxen till färs. Blanda i ägg, grädde, gräslök, senap, salt och peppar. Blanda om.

2
Forma fyra biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör i stekpanna i ca 4 minuter per sida.

3
Skala, kärna ur och hacka äpplet fint. Blanda med hackad ättiksgurka, majonnäs, crème fraiche, curry och dill. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg ihop burgaren med sallad, tomat, avokado och remoulad. Servera med klyftpotatis.

Scroll to Top