Laxbakelser

Du behöver 12 skiva formbröd gärna lite grövre Fyllning: 200 g lax varmrökt 2 st hårdkokta ägg 2 dl crème fraîche 1 msk pressad citronsaft...

Du behöver

  • 12 skiva formbröd gärna lite grövre

Fyllning:

200 g lax varmrökt
2 st hårdkokta ägg
2 dl crème fraîche
1 msk pressad citronsaft
salt peppar

Garnera med:

1 dl majonnäs
1.5 dl crème fraîche
1.5 dl dill hackad och persilja
200 g färskrökt lax
sill
citron
2 msk stenbitsrom storkornig
8 st räkor skalade

Gör så här

1
Tryck ut rundlar, så stora som möjligt, ur brödskivorna.

2
Fyllning: Mosa laxen. Skala och hacka äggen. Blanda lax, ägg och crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3
Fördela hälften av fyllningen på 4 brödskivor. Lägg på brödskivor och fördela resten av fyllningen på dem. Lägg på de sista brödskivorna och tryck till.

4
Garnering: Blanda majonnäs och crème fraiche och bred runt om och ovanpå bakelserna. Garnera kanterna med hackad dill och persilja. Lägg laxskivor ovanpå och garnera med dill, citronskivor, rom och räkor.

Scroll to Top