Du behöver
- 4 bitar laxfilé skinnfri, à 120 g
- 1 dl valnötter grovt hackade
- 1 msk flytande margarin
- 0.5 dl sweet chilisås
- 1 st lime rivet skal
- 1 st vitlöksklyfta
Limesås:
2 dl crème fraîche
1 st lime pressad saft
2 msk hackad persilja
salt peppar
Servera med:
grönkål smörfräst
potatis kokt
Ugn: 175°
Gör så här
1
Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Blanda nötter, margarin, sweet chilisås, limeskal och pressad vitlök, och bred över laxbitarna. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 10 minuter.
3
Limesås: Rör ihop crème fraiche, limesaft och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med smörfräst grönkål och kokt potatis.