Lax med dillstuvad potatis och citronmarinerad sparris

Du behöver 500 g lax färskrökt i skivor 800 g delikatesspotatis 2 msk smör 0.5 dl vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt peppar...

Du behöver

  • 500 g lax färskrökt i skivor
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • 1 dl hackad dill
  • 150 g sparris
  • 100 g rädisor
  • 1 msk pressad citronsaft

Servera med:

citronklyftor

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen tills den är precis mjuk. Ånga den torr. Dela stora potatisar i mindre bitar.

2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och rör i grädden. Koka i 5 minuter. Smaka av stuvningen med salt och peppar. Den ska smaka lite väl mycket innan potatisen rörs i. Blanda i dill och potatis.

3
Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Tvätta rädisorna väl. Hyvla rädisor och sparrisen (på längden) tunt på mandolin eller med potatisskalare. Blanda skivorna med citronsaften och lite salt.

Scroll to Top