Du behöver
- 500 g lax färskrökt i skivor
- 800 g delikatesspotatis
- 2 msk smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- salt peppar
- 1 dl hackad dill
- 150 g sparris
- 100 g rädisor
- 1 msk pressad citronsaft
Servera med:
citronklyftor
Gör så här
1
Tvätta och koka potatisen tills den är precis mjuk. Ånga den torr. Dela stora potatisar i mindre bitar.
2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och rör i grädden. Koka i 5 minuter. Smaka av stuvningen med salt och peppar. Den ska smaka lite väl mycket innan potatisen rörs i. Blanda i dill och potatis.
3
Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Tvätta rädisorna väl. Hyvla rädisor och sparrisen (på längden) tunt på mandolin eller med potatisskalare. Blanda skivorna med citronsaften och lite salt.