Lax- och skaldjursgryta

Du behöver 500 g laxfilé 250 g räkor med skal 1 st fänkål 0.5 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk dillfrö 1 st saffran...

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 250 g räkor med skal
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 st saffran kuvert
  • 1 msk smör
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizenaredning
  • salt och peppar

Aioli:

1 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Strimla fänkål och purjolök och hacka vitlöken. Fräs i smör i en gryta tillsammans med saffran och dillfrön.

2
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vatten och grädde. Koka ihop i 10 minuter.

3
Red av med Maizena och koka upp. Skär fisken i bitar och skala räkorna. Lägg ner fisken i grytan och småkoka i 5 minuter tills fisken är klar. Rör ner räkor och smaka av med salt och peppar.

4
Aioli:Rör ihop majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver och cayenne och servera till grytan tillsammans med bröd.

Scroll to Top