Du behöver
- 500 g laxfilé
- 250 g räkor med skal
- 1 st fänkål
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk dillfrö
- 1 st saffran kuvert
- 1 msk smör
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk maizenaredning
- salt och peppar
Aioli:
1 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Strimla fänkål och purjolök och hacka vitlöken. Fräs i smör i en gryta tillsammans med saffran och dillfrön.
2
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vatten och grädde. Koka ihop i 10 minuter.
3
Red av med Maizena och koka upp. Skär fisken i bitar och skala räkorna. Lägg ner fisken i grytan och småkoka i 5 minuter tills fisken är klar. Rör ner räkor och smaka av med salt och peppar.
4
Aioli:Rör ihop majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver och cayenne och servera till grytan tillsammans med bröd.